Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video PAOK'a bir şok daha! Üyeliği askıya alındı

Yunanistan'da geçen hafta sonu PAOK - AEK Atina maçında yaşanan olaylar liglerin askıya alınmasına neden olmuştu. PAOK'a bir şok da Avrupa Klüpler Birliği'nden geldi. Avrupa Kulüpler Birliği, PAOK'un üyeliğini askıya aldı. 0-0 devam eden maçın son dakikasında, takımının golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildikten sonra belinde silahla sahaya giren PAOK Başkanı Ivan Savvidis yaşananlardan dolayı özür diledi. Savvidis, "Tüm PAOK, Yunan ve dünya taraftarlarından özür diliyorum. Yaptığım şeyden dolayı çok üzgünüm. Sahaya öyle girmeye hakkım yoktu. Duygularım böyle bir şey yapmaya itti. İnanın bana, amacım karşı takıma veya hakeme zarar vermek değildi. Kesinlikle kimseyi tehdit etmedim. Adil bir futbol için mücadelemi devam ettireceğim. Tekrardan herkesten özür dilerim'' ifadelerini kullandı.. 

Ligleri geçici bir süre askıya alan Aleksis Çipras başbakanlığındaki Yunan hükümeti, önümüzdeki günler futbol federasyonu ve kulüp başkanlarıyla biraraya gelecek.

Yaşanan olayları yakından takip eden FIFA, önceki gün, Yunanistan Futbol Federasyonu'nu her türlü şiddetin ortadan kaldırılması yönünde uyarmıştı. FIFA, aksi takdirde Yunanistan'ın tüm uluslararası müsabakalardan men edilebileceğini belirtmişti.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan'da geçen hafta sonu, lider AEK Atina'nın deplasmanda PAOK ile oynadığı karşılaşma golsüz devam ederken, maçın son bölümünde olaylar çıkmıştı. Karşılaşmanın 90. dakikasında PAOK'un ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golü sonrasında taraftarlar sahaya girmişti. Silahla sahaya giren PAOK Başkanı Ivan Savvidis hakemleri tehdit etmişti. Yaşanan olaylar sonrasında PAOK - AEK Atina maçı tatil edilmişti. AEL Atina 24 hafta sonunda 54 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. PAOK'un ise 52 puanı bulunuyor.

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua