Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video Japonya'da tsunamiye karşı 'hapishane' duvarı

11 Mart 2011 günü Japonya, tarihinin en büyük felaketiyle sarsıldı. Önce 9.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından da tsunami... Felakette yaklaşık 18 bin kişi hayatını kaybetti. Ülkenin doğusunda 190 bin ev su altında kaldı.

Rikuzentakata kenti de su altında kalan kentlerden sadece biriydi. Kentte yaklaşık 2 bin kişi yaşamını yitirdi. Bir daha aynı felaketin yaşanmaması için önlemler alındı. Okyanus kenarında bulunan 4 metrelik dalgakıranların yerine 12.5 metre yüksekliğinde bir duvar inşa edildi. Ancak bölge halkı bundan hiç memnun değil. Bölge sakinlerinden bir erkek, "Demir parmaklıklar ardında çalışıyormuşum gibi, sanki hapishanedeymişiz gibi hissediyoruz. Üstelik kötü hiçbir şey yapmadık" derken; bir kadın ise "50 yıl önce buraya çocuklarımızla gelirdik, okyanusun kenarında otomobil sürmekten çok keyif alırdık. Şimdi böyle bir şey yapabilmek mümkün değil" diyerek durumdan rahatsızlığını dile getirdi.

Japon hükümeti, benzer bir felaketin yaşanmaması için hiçbir harcamadan kaçınmadı. Sahil boyunca uzanan 395 kilometre uzunluğundaki duvar, tam 13 milyar dolara mal oldu.

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua