Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video Göçmenleri gizlice Fransa'ya sokmuştu! Kahraman çiftçi yargılanmayacak

Yabancı düşmanlığının arttığı bu günlerde Fransa'da çok önemli bir karar alındı. Anayasa mahkemesi, göçmenleri yasadışı olarak sınırdan geçiren ve 4 ay hapis cezası alan Fransız çiftçinin yargılanamayacağına hükmetti.

Fransız çiftçi Cedric Herrou, göçmenleri İtalya sınrından yasadışı yollarla Fransa'ya sokmuş, devlet demiryollarına ait eski bir binaya yerleştirmişti. Bu hareketiyle göçmenlerin gözünde bir kahramana dönüşse de "dayanışma kabahati" suçundan yargı karşısına çıkmaktan kaçamamıştı. Önce dört ay hapis cezası almış, sonra da 30 bin euro para cezasına çarptırılmıştı. Ama bu karar üst mahkemeden döndü.

Fransa Anayasa Mahkemesi, Herrou'nun "dayanışma" prensibi gereğince yargılanamayacağına karar verdi. Böylece Anayasa Mahkemesi, 1789'dan bu yana ilk kez, "dayanışma" prensibini gözeterek bir karar almış oldu. Fransız çiftçi, karardan memnun...

Bu kararın, ülkenin milliyetçi ve aşırı sağcıların, tekelinde olmadığını gösterdiğini söyledi. Herrou, "Yanınızda zor durumda olan biri olduğu zaman yardım ederiz, bu kadar. Bu dayanışmadır" dedi.

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua