Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video Dünyada seçim kutlaması!

Seçim sonuçları, dünyanın dört bir yanındaki Türk vatandaşları tarafından coşkuyla karşılandı. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hollanda ve Bosna Hersek'te Türkler konvoylar oluşturarak kutlamalar yaptı. İşte dünyadan kutlama görüntüleri...

Kornalar, bayraklar ve danslar... Türkiye'deki seçimin sonucu, dünyanın dört bir yanında kutlandı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles kentinde yaşayan AK Parti seçmenleri sokaklardaydı. Onlarca kişi, Erdoğan posterleri ve Türk bayrakları ile süsledikleri araçları ile kutlama turu attı. Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Türk vatandaşları, seçimin galibinin Erdoğan olmasını kutladı. Vatandaşlar, Türk bayraklarını sallayarak şehir turu attı. Hamburg'da yaşayan Türkler de sokaklardaydı.

HOLLANDA, ALMANYA, FRANSA VE İSVEÇ'TE KUTLAMALAR VARDI

Fransa'nın başkenti Paris'teki AK Partili seçmenler de sonuçları coşku ve sevinçle karşıladı. Hollanda'nın başkenti Amsterdam ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da kutlamalar düzenlendi. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki belediye meydanında da Türk vatandaşları sevinç gösterilerinde bulundu. Sonuçlar İsveç'in başkenti Stockholm'de de coşkuyla karşılandı.

Erdoğan'ın seçimden ilk turda zaferle çıkması nedeniyle, Bosna Hersek'te de kutlama yapıldı. Saraybosna'da yaşayan Türkler tarihi Başçarşı'da toplandı. İsrail kontrolündeki Filistin kenti Yafa'da yaşayan Filistinliler de Erdoğan'ın seçim başarısını kutladı. Katar'ın başkenti Doha'nın tarihi Vakıf Çarşısı'nda bir araya gelen Türkler de kutlama yaptı. Lübnan'ın farklı kentlerinde de Erdoğan'ın ve AK Parti'nin zafer ilan etmesi kutlandı.

AFRİN'DE HALK SOKAKLARA ÇIKTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenen Afrin'de halk sokaklara çıktı. Araçlarla konvoy oluşturulan Afrinliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısını kutladı.

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua