Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video "Başkanlığı süresince günde ortalama 6 yalan söyledi"

Donald Trump, 20 ocak 2017'de başkanlık koltuğuna oturdu ve göreve geldiği günden bu yana birçok gazeteciyi yalan haber yapmakla suçladı. Washington Post gazetesiyse, Trump'ın söylediği sözlerin doğruluğunu araştırdı. Habere göre, Trump tam 3001 kez yalan söyledi.

Washington Post gazetesi, ABD Başkanının sözlerindeki doğruluk payını mercek altına aldı. Gazetenin hesabına göre Trump, göreve başladığı 20 ocak 2017'den bu yana tam 3001 kez yanlış veya yanıltıcı beyanda bulundu.

GÜNDE ORTALAMA 6 YALAN

Bu da ABD Başkanının günde ortalama 6 yalan söylediği anlamına geliyor. Trump'ın görevdeki ilk yüz gününde, bu ortalama 5 yalandı. Ancak ABD Başkanı bazen o ortalamayı misliyle aşabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Michigan'a giden Trump, bir günde 44 yanlış iddiayı savundu.

Habere göre, Trump'ın bir diğer özelliği de yanlış olduğu açıkça bilinen iddiaları ısrarla tekrarlaması. Zira Trump, 3001 yalanının 113'ünü, en az üç kez tekrarlamış.

EN ÇOK TEKRARLADIĞI YALAN 

ABD Başkanının en sık tekrarladığı yalanıysa, 'tarihin en büyük vergi kesintisini yaptığı' oldu. Ülke tarihinde daha büyük çaplı yedi vergi kesintisi bulunuyor. Trump, buna rağmen kendi iddiasını dana önce tam 72 kez dile getirdi.

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua