Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yolun ortasında kalan evini satmayınca yol yarım kaldı

        Diyarbakır'da bir ev sahibi, evinin bulunduğu bölgeden yol geçmesine tepki gösterdi. Önce evi satmaya razı olmadı, sonra verilen teklifi beğenmedi. Yol yapım çalışmalarına başlanmasına rağmen ev sahibi evini satmayınca, ortaya ilginç görüntüler çıktı.

        Ev sahibi inat etti, ev yolun ortasında kaldı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaklaşık 4 ay önce yol yapımına başlandı. Ancak 1.5 kilometrelik yolun geçeceği güzergah üzerinde, 2 katlı bir evin olduğu tespit edildi. Mimar ve mühendisler yolu başka yöne kaydıramayınca, yolun yapımı, ev sahibi ile anlaşmaya kaldı.

        Ev sahibi Cihan Arslan ile görüşen belediyeye yetkilileri başlarda olumsuz yanıt aldı. Arslan bir süre sonra evini satmaya ikna oldu. Ancak bu kez de verilen miktarı az buldu. Taraflar arasındaki görüşmeler sürerken, bölgedeki yol yapım çalışmaları da devam etti. 5 aylık sürenin ardından iki taraf da anlaşamayınca, sahibinin satmadığı ev, yapılan yolun ortasında kaldı.

        Belediye kamulaştırma kapsamında yıkım kararı aldı. İnat eden ev sahibi mahkemeye başvurarak kararı durdurdu. Sorunun uzlaşarak çözülmesine karar verildi. Yol yapım çalışmasından bölge halkı da mağdur oldu. Aylardır süren çalışma nedeniyle sürücüler güzergahı kullanmadı, esnaf işlerinin bozulduğundan şikayet etti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu