Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Mersin'de eczaneye baskın! Muadil ilaç verdi diye darp ettiler

        Olay Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşandı. Nöbetçi eczaneye giden bir kişi reçetede yazılı olan ilacı almak istedi. Eczacı ilaçlardan birinin olmadığını belirtip muadilini vermeyi teklif etti. Bunun üzerine çıkan tartışmanın ardından hasta yakını eczaneden ayrıldı. Ancak bir süre sonra kalabalık bir grupla döndü. Saldırganlar parke taş, sehpa ve sopalarla eczane çalılşanlarına saldırdı. 4 çalışan yaralandı, gözaltına alınan 3 şüpheli mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Suriyeli olduğu iddia edilen saldırganların Suriyeli olmadığı öğrenildi. 

        Saldırının ardından Türk Eczacılar Birliği'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "muadil/eşdeğer ilaç konusunda toplumun aydınlatılması ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi elzemdir. Muadil/eşdeğer ilaç, güvenilir ilaçtır. Orijinali ile eşdeğeri arasında ilacın yarattığı etki açısından hiçbir fark bulunmamaktadır" denildi. 

        Sağlık Bakanlığı da "Sağlıkta şiddetin son bulması için gereken tedbirleri almaya devam ediyoruz. Eşdeğer ilaç; etkin madde açısından orijinal ilaçla aynı olan ilaçtır. Dolayısıyla hastalarımız eşdeğer ilaçları gönül rahatlığıyla kullanabilirler" açıklaması yaptı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu