Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kredi vaadiyle 5 bin kişiyi dolandırdılar! 2 milyonluk vurgunla alem yaptılar

        İzmir, İstanbul ve Tekirdağ'da kurdukları "Kredi Pro" isimli şirketle "Size kredi çıkartıyoruz" diyerek 5 bin kişiyi 1.8 milyon lira dolandıran çete üyelerinin lüks tatil fotoğrafları ortaya çıktı. 

        İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son aylarda binlerce kişiyi arayarak, "Size kredi çıkartağız" diyerek milyonlarca liralık vurgun yapan çeteyi takibe aldı. Çete üyelerinin İzmir, İstanbul ve Tekirdağ'da "Kredi Pro" isimli çağrı merkezleri kurduğu ve iletişime geçtikleri 5 bin kişiden, 1.8 milyon liralık vurgun yaptıkları tespit edildi. 

        ÇETE LİDERİ LÜKS VİLLASINDA GÖZALTINA ALINDI

        Siber polisi tespitlerin ardından İzmir, İstanbul ve Tekirdağ'da çok sayıda adrese baskın düzenledi. Çete lideri olduğu belirtilen Bilal G. ve hamile eşi Tuğçe G. İzmir'deki lüks villarında yakalandı. Operasyonlarda çağrı merkezlerinde çalışan 70 kişi gözaltına alındı. Çağrı merkezlerindeki 87 dizüstü bilgisayar, 8 tablet bilgisayar, 161 cep telefonu, 160 sim kartı ve çok sayıda dijital metaryele el konuldu. 

        ÇETE PARALARI LÜKS TATİLLERDE HARCAMIŞ

        5 bin kişiyi kandırarak milyonlarca lira haksız kazanç elde eden çete üyelerinin Mısır'da ve değişik ülkelerde yaptıkları lüks tatil anlarını da sosyal medya hesaplarından yayınladıkları tespit edildi. 

        51 ÇETE ÜYESİ TUTUKLANDI

        Adliyeye sevk edilen şüphililerden 51'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, hamile olan Tuğçe G. ve Gül A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

        Nihat ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu