Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Go-kart'ta ölümden dönen genç kız korkunç kazayı anlattı

        Go-kart faciasında ağır yaralanan Havvanur Yalçın, olaydan 20 gün sonra ifade verdi. 

        Ölümden döndü, 20 gün sonra yaşadıklarını anlattı. "Beni uyaran olmadı" dedi ve işletmeciyi yalanladı. İstanbul Sarıyer'de yaşayan lise öğrencisi Havvanur Yalçın ve arkadaşları 7 Nisan Cumartesi günü İstinye'deki bir go kart pistine gitti. Yalçın'ın boynunda şalı vardı. O şal, go kart aracının miline takıldı ve Havvanur Yalçın nefes alamadı. Hastaneye kaldırılan genç kız, günlerce ölümle pençeleşti.

        ŞİKAYETÇİ OLDU

        "Boğazında şal vardı, şalın tehlikeli olduğunu söyledik." Olaydan sonra go-kart işletmecisi kendini bu sözlerle savunmuştu. İddialarına göre, şalın tehlikeli olduğunu söylemişler ama, go-karta şalla birlikte binmesine de engel olmamışlardı. Sağlık durumu iyiye giden Havvanur Yalçın, ifade verdi.

        Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, ifadesinde kimsenin kendisini uyarmadığını söyledi. "Güvenlik için kask verilmedi. Go-kart'a bindiğimde boynumdaki şalı çıkartmam gerektiği söylenmedi. Uyarılsaydım bu kurala uyardım" dedi. Havvanur Yalçın, olay anını şöyle anlattı: "Virajda şalım makaraya dolandı. Frene basınca aracın arkası kaydı ve şalımı daha çok aldı. Nefes alamadığımdan suni teneffüs yapıldığını ve arabaya bindirildiğimi hatırlıyorum. Bu esnada bilincim açık, gözlerim kapalıydı."

        İşletmeciyi ifadesinde yalanlayan genç kız, şikayetçi oldu. 

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu