Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Eskişehir'deki gizemli mağara keşfedilmeyi bekliyor

        Metrelerce uzunluktaki devasa mağara, yıllarca gizli kalmış, varlığı bile doğrulanamamıştı. Saklı kalan Düden Mağarası için harekete geçildi, turizme açılması için çalışmalar başlatıldı. Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, bölge halkının dahi varlığını bilmediği bir güzellik yatıyor. Düden Mağarası, Düden Deresi'nin oluşturduğu küçük bir vadinin içerisinde yer alıyor.

        Mağaranın turizme açılması için çabaladıklarını belirten Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, bunun için izlenecek yolları anlattı. Güler, "Mağaranın daha önce gruplandırılması yapılmadığı için şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın envanterinde böyle bir mağaranın kayıtları yok. Bu da şu anlama geliyor; Bakanlığımızın envanterinde böyle bir mağaranın gerçekliği şu anda mümkün değil" dedi.

        Sarıcakaya'nın saklı güzelliği Düden Mağarası, bünyesinde yer altı deresi, gölleri ve damlataşları barındırıyor. 425 metre uzunluğundaki mağaranın en yüksek alanı 36 metre yüksekliğe sahip... Düden Mağarası'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı envanterina alınması için çalışmalar devam ediyor. Proje dahilinde ilk olarak mağaranın ulaşım yolunun kilitli taş parkeyle döşenmesi sağlanacak, sonra çevresinde birtakım sosyal donatılar meydana getirilecek. Düden Mağarası, çalışmalar tamamlandıığında 'engelsiz mağara' olarak turizme açılacak.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu