Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 200 fabrika var ama itfaiye yok... Diyarbakır OSB'de çalışanlar duruma tepkili!

        Fabrika yangınları korkuttu, eksiklikler gündeme geldi. 200 fabrikalı sanayi bölgesi çalışanları, itfaiye istasyonu talep etti.

        Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada 2 Temmuz günü yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangından yarım saat sonra olay yerine ulaştı, alevlere geç müdahale edildi. Yaşanan durumu örnek gösteren fabrika çalışanları, 200 fabrikanın bulunduğu alanda itfaiye istasyonunun olmamasına tepki gösterdi. 

        Diyarbakır'da kent merkeziyle organize sanayi bölgesi arası 22 kilometre. Güzergah boyunca başka bir itfaiye istasyonunun olmaması nedeniyle, fabrikalara müdahale kent merkezinden yapılıyor. Tedbirlerin yetersiz olmasından kaynaklı ya yangına ilk müdahaleyi yapamıyorsunuz ya yangını durdurma noktasına getiremiyorsunuz. Söndürme işleminin gerçekleşmesi için itfaiyenin size hızlı bir şekilde bu hizmeti vermesi gerekiyor. 

        Son 3 ay içerisinde bölgede çıkan 3 fabrika yangını çalışanları tedirgin etti. Yangınlara zamanında müdahale edilemediği için fabrikalardan biri küle dönmüş, ikisinde maddi hasar oluşmuştu. Bölgeye itfaiye istediklerini söyleyen çalışanlar duruma tepkili.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu