Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video Öğretmenlerden S.O.S. ekibi kuruluyor

Milli Eğitim Bakanlığı, hayat kurtaran öğretmenler yetiştirmeye hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim ve öğretimin yanı sıra hayat da kurtaracak. Bakanlık, öğretmen ve milli eğitim personelinden oluşan hayat kurtarma timleri kurmaya hazırlanıyor. Hayat kurtarma timleri 81 ildeki öğretmenlerden ve milli eğitim personelinden seçilecek. Uygulama, gönüllülük esasına dayalı.

26 Haziran'da AFAD'da bir çalışma başlatılması planlanıyor. Her ilde 10'ar kişilik gruplar halinde ekipler oluşturulacak. Olası bir yangında, depremde, selde mağdurlara yardım edebilecek şekilde bu kişilerin donatımı sağlanacak. Her grubun bir lideri olacak. Grup liderleri, iş güvenliği uzmanları ve bakanlıktaki sivil savunma kadrosundan seçilecek. Bu liderler, en uygun 10 gönüllüyü belirleyerek, kendi illerinde eğitimler verecek. Proje ilk olarak deprem beklenen bölgelerden biri olan Marmara’da uygulamaya konulacak. Ardından diğer bölgelere yayılacak.

Hayat kurturma timleri arama kurtarmanın dışında malzeme, gıda sevkiyatı gibi yardımlarda da bulunacaklar. Gönüllülerde aranan şartlar ise şöyle: lider özelliği, arama-kurtarma yapabilecek fiziki yetkinlik, en az beş yıl o ilde görev yapmak, olağanüstü müdahale şartlarına uygunluk.

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua