Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar
Anasayfa Video 100'lerce kişi hastanelik olmuştu... Tuzla'daki kimyasal atıkla ilgili soruşturmada gelişme

Kimyasal atığı, atıksu kollektörüne kaçak olarak döktüler, 100'e yakın kişiyi hastanelik ettiler. Polis ve savcılık, olayın faillerini bulmak için başlattığı soruşturmada 8 kişiyi yakaladı.

İstanbul Tuzla'da geçtiğimiz aralık ayında ilçeye kötü bir koku yayıldı. 100'e yakın kişi koku nedeniyle hastanelik oldu. Kokunun kaynağı arandı; metal ve tekstil sektöründe kullanılan iki kimyasal atığın, atıksu kollektörüne kaçak olarak döküldüğü belirlendi. Savcılık, çevrenin kasten kirletilmesi ve kasten yaralama suçlarından soruşturma başlattı. Kimyasal atıkları kanalizasyona döken kişilerin tespiti için 20 vidanjörden numune alındı. Adli Tıp Kurumu rapor hazırladı. Rapora göre, dökülen kimyasal maddelerden bazıları insan sağlığına zararlıydı. 20 vidanjörden 4'ünde atıksu kollektörüne dökülen kimyasal atığın izlerine rastlandı.

5 aylık soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler 4 vidanjör şoförü, bu şoförlerin çalıştığı 3 şirketin yetkilileri ve 1 İSKİ mühendisi. Mühendisin, 'kamu görevlisine suçu bildirmeme' suçundan gözaltına alındığı öğrenildi. 4 vidanjörün, 25 aralık 2017 tarihinden bir ay önce de aynı yere kimyasal madde döktüğü belirlendi. 8 şüphelinin ifadeleri alındıktan sonra gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua