Van'da Karabet Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu
VAN-Bahçesaray kara yolundaki 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi ile bölgede rakımı yüksek kırsal mahallelerde kar yağışı etkili oldu.
VAN-Bahçesaray kara yolundaki 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi ile bölgede rakımı yüksek kırsal mahallelerde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı, yer yer 15 santimetreye kadar ulaştı.
Van'ın ilçelerinde dün gece saatlerinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimlere ise kar yağdı. Van-Bahçesaray kara yolundaki 2 bin 985 rakımlı Karabet Geçidi'nde etkili olan kar yağışı sonrası Karayolları 11’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar temizleme çalışması başlattı. Bahçesaray Kaymakamlığı, sürücülerin dikkatli olmaları yönünde kaymakamlığın sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Açıklamada, “Karabet Geçidi ve ilçemizin yüksek rakımlı diğer bölgelerinde yaşanması muhtemel olumsuz hava koşulları sebebiyle muhtemel can ve mal kayıpların önlemek için; kar lastiği olmayan, zincirsiz, takozsuz, çekme halatsız araçların trafiğe çıkmaması önemle rica olunur” denildi.
'MAHALLE BEYAZA BÜRÜNDÜ'
Bu arada Bahçesaray ilçesine bağlı Çatbayır Mahallesi'nde ise kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye kadar ulaştı. Mahalle yağan kar ile birlikte beyaza bürünürken, vatandaşlar küçükbaşlarını lapa lapa yağan karın altında ağıllara götürdü. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri ise kar yağışının etkili olduğu kırsal mahalle yollarında kar temizleme çalışması yaptı.
Anadolu Ajansı, DHA ve İHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Van
Nöbetçi Eczaneler