Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Uzayda hızla ilerleyen bir kara delik bebek yıldızlar üreterek ilerliyor | Dış Haberler
        • 1

          Gökbilimciler, Ay ile Dünya arasındaki mesafeyi 14 dakikada kat edebilecek kadar hızlı hareket eden bir kara delik keşfetti. 20 milyon Güneş'i içine alacak kadar büyük olan kara delik düşünüldüğünün aksine yıldızları yutmuyor hatta yıldız oluşumunu sağlıyor.

        • 2

          Yale Üniversitesi'nde astronomi profesörü olan Pieter van Dokkum, NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu tarafından yanlışlıkla yakalanan fenomeni keşfettiğinde yakın bir galaksideki yıldız kümeleri arıyordu. Profesör ilk başta gördüğü şeyin kozmik bir ışın olduğunu düşündü.

        • 3

          Hawaii'deki Keck Gözlemevi'nde yapılan detaylı analizden sonra, o ve ekibi bunun genç mavi yıldızlardan oluşan bir tren olması gerektiğini tahmin etti. İz, ev sahibi gökadanın neredeyse yarısı kadar parlaktı bu da onun bir yıldız yuvası olduğunu gösteriyordu.

        • 4

          Araştırmalar; kara deliğin, yeni yıldızlar yarattığını ve hatta 200.000 ışık yılı boyunca uzanan yeni doğmuş yıldızlardan oluşan bir iz bıraktığını işaret ediyor.

          Astronomi profesörü Dokkum, kara delik gaza çarptığında, gazın soğuma şansına sahip olduğu dar bir yeni yıldız koridorunu tetikliyor gibi göründüğünü söyledi.

          Kaynak: Mashable

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa