Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya USS S. Harry Truman yine hedefte | Dış Haberler

        ABD ve İsrail, Husilere yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken Husiler de karşı koyma devam ediyor.

        Kızıldeniz ekseninde süren mücadelede İsrail ve ABD hava kuvvetleriyle ön plana çıkarken Husiler de insansız hava araçları ve hipersonik füzelerle yanıt veriyor.

        Geçtiğimiz günlerde Yemen'in başkenti Sana'ya operasyon düzenleyen İsrail-ABD hava kuvvetleri Husi hedeflerini vurmuştu. Husiler de Kızıldeniz'den gelen tehlikelere önleyici bir saldırı düzenledi.

        Husiler, Kızıldeniz'de bulunan USS S. Harry Truman uçak gemisi ve maiyetindeki görev gücüne düzenledikleri saldırının başarılı olduğunu ve geminin görev gücüyle beraber Kızıldeniz'in kuzeyine çekilmek zorunda kaldığını iddia etti.

        REKLAM

        Husilerin Sözcüsü Yahya Seri operasyona ilişkin yaptığı açıklamada saldırıların son 24 saatte yaptıkları saldırıların 9 saat sürdüğünü ifade etti.

        Aralık ayı içerisinde The Times'a konuşan İsrailli yetkili Husilere karşı geniş kapsamlı bir saldırıya hazırlandıklarını ve saldırının doğru zamanda gerçekleştirileceğini belirtmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Gerçek Fikri Ne? - 8 Ocak 2026 (İsrail, YPG'ye Neden Sahip Çıkıyor?)

        Suriye ordusu YPG'yi Halep'ten silecek mi? YPG Halep'ten süpürülecek mi? Suriye ordusunun operasyon planı ne? Sınırımız Suriye'de neler yaşanıyor? Halep'te çatışmalar daha da büyür mü? Suriye ordusu YPG'yi köşeye sıkıştırdı mı? İsrail, YPG'ye neden sahip çıkıyor? Halep'te YPG tehditi bitecek mi? Gerçek Fikri Ne'de Eren Eğilmez sordu; Gazeteci Alişer Delek, Türkiye Gazetesi Yazarı Nur Tuğba Aktay, Gazeteci Ferhat Murat, İstanbul Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Çağlar Özer ve Akademisyen-Yazar Dr. Ufuk Uras anlattı.  

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa