Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trabzon'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 hastaya umut oldu.

        Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, dahili yoğun bakımda yatan C.K'nin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi.

        Hastanenin Organ ve Doku Biriminin aile ile görüşerek, organ bağışına vesile oldukları aktarılan açıklamada, Malatya İnönü Üniversitesinden gelen ekiplerin hastanın organlarını çıkarttığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        "Karaciğeri Malatya'ya 62 yaşında bir hastaya, sağ böbreği İstanbul'a 44 yaşında bir hastaya, sol böbreği ise Sivas'a 46 yaşında bir hastaya gönderilmiştir. Aile, babalarının karaciğer ve böbreklerini bağışlayarak büyük bir insanlık örneği göstermiştir. Organ bekleyen hastalara umut vermesi biraz da olsa aileyi mutlu etmiş, babalarının organları yeni bedende yaşayacak olması hüzünlerini az da olsa hafifletmiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa