Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Zıddına Basmak (Veya Gitmek) Nasıl Yazılır? TDK ile Zıddına Basmak (Veya Gitmek) Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ZIDDINA BASMAK (VEYA GİTMEK) NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Zıddına Basmak (Veya Gitmek) kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Zıddına Basmak (Veya Gitmek) nasıl yazılır? İşte, Zıddına Basmak (Veya Gitmek) kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ZIDDINA BASMAK (VEYA GİTMEK) DOĞRU YAZILIŞI

        zıddına basmak (veya gitmek)

        ZIDDINA BASMAK (VEYA GİTMEK) KELİMESİNİN ANLAMI

        Zıddına basmak yada zıddına gitmek, sinirlendirmek, sinirini bozmak anlamlarına gelir. Zıt kelimesinden türediği için türerken aldığı ek yanlış yazılmaktadır. Bu kelime genellikle zıttına basmak  şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı zıddına basmak şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Yalnız akrep kuyruğu gibi bükülmüş pomatlı ibrişim bıyıklar zıddıma gidiyor.” – Reşat Nuri Güntekin

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • zıttına basmak
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa