Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Zarafet Nasıl Yazılır? TDK ile Zarafet Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ZARAFET NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Zarafet kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Zarafet nasıl yazılır? İşte, Zarafet kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ZARAFET DOĞRU YAZILIŞI

        zarafet

        ZARAFET KELİMESİNİN ANLAMI

        Zarafet kelimesi, Türkçe kökenli bir sözcüktür. Türk Dil Kurumu’na göre “zarif olma durumu, incelik” anlamına gelir. Bu kelime Arapça kökenli “zarife” kelimesinden türetilmiştir.Zarafet kelimesi, Türkçe dilinde sıklıkla kullanılan ve değişik alanlarda kullanımı olan bir kelimedir. Hem yazılı metinlerde hem de konuşma dilinde zarafeti ifade etmek için kullanılır. Özellikle edebiyat eserlerinde ve günlük konuşmalarda bu kelimeye sıkça rastlanır.Zarafet kelimesi, bir kişinin hareketlerinde, davranışlarında ve görünüşünde estetik bir uyum, kibarlık ve zariflik sergilemesini ifade eder. Zarafet, kendine özgü bir tarza sahip olma ve incelikli davranma biçimini ifade eder.Örneğin, “Onun zarafeti herkesi etkiliyor” cümlesiyle bir kişinin hoş, kibar ve estetik bir şekilde hareket etmesi anlatılır. Ayrıca, zarafet kelimesi giyim tarzı, konuşma şekli, jest ve mimikler gibi birçok farklı yönü ifade edebilir.Etimolojik kökeni ve dil içindeki kullanımı kadar geniş kapsamlı ve yaygın olan zarafet kelimesi, Türkçede günlük yaşamda ve sosyal ilişkilerde sıkça kullanılan bir terimdir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Cümle içinde örnek kullanım:Sahip olduğu endam ve zarafet herkesin dikkatini çekiyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • zerafet 
        • zerafat 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa