Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Yüzyıl Nasıl Yazılır? TDK ile Yüzyıl Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        YÜZYIL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Yüzyıl kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Yüzyıl nasıl yazılır? İşte, Yüzyıl kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        YÜZYIL DOĞRU YAZILIŞI

        yüzyıl

        YÜZYIL KELİMESİNİN ANLAMI

        Yüzyıl kelimesi, bir asrın veya 100 yılın ifade edildiği bir terimdir. Türkçede zaman dilimi belirtmek için kullanılan “yüzyıl” terimi, genellikle tarihlerde veya bazı dönemlerin tanımlanmasında kullanılır.Yüzyılın başlangıcı, birilenen takvim sistemine göre, bir önceki yüzyılın sonuna denk gelir. Örneğin, 20. yüzyıl, 1901-2000 yılları arasını kapsar. Benzer şekilde, 21. yüzyıl, 2001-2100 yılları arasındaki dönemi ifade eder.Yüzyıllar genellikle önemli tarihi olaylar, dönüm noktaları veya kültürel değişimlerle ilişkilendirilirler. Örneğin, Rönesans dönemi, 14. yüzyılın sonundan 17. yüzyılın başına kadar yaşanan bir dönemdir. Bu dönemde Avrupa’da sanat, bilim ve edebiyat alanında büyük bir gelişme yaşanmıştır.Yüzyıllar ayrıca, insanlık tarihini anlamak ve incelemek için kullanılan bir tarihi dönemleme aracıdır. Tarihçiler, bir dönemi veya olayı incelerken genellikle o dönemdeki tarihi kaynakları, olayları ve toplumsal yapıyı analiz ederler. Bu şekilde, yüzyıllar, tarihçilere belirli bir dönemi veya süreci anlamak ve açıklamak için bir çerçeve sunar.Yüzyıl kelimesi, aynı zamanda figüratif anlamda da kullanılabilir. Örneğin, “20. yüzyılın en önemli bilim adamlarından biri” ifadesinde yüzyıl, belirli bir dönemdeki en önde gelen kişi veya olayın vurgulanmasını sağlar.Sonuç olarak, yüzyıl kelimesi, zamansal bir dilim veya tarihi bir dönemi ifade eden bir terimdir. Hem tarihçiler hem de genel anlamda insanlar, yüzyılları incelemek ve anlamak için kullanırlar.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Son yüzyıl içinde bizi bu halden kurtarmak isteyen hiçbir davranış şifa getiremedi.” – N. F. Kısakürek

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • yüz yıl 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa