Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Tespih Nasıl Yazılır? TDK ile Tespih Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        TESPİH NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Tespih kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Tespih nasıl yazılır? İşte, Tespih kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TESPİH DOĞRU YAZILIŞI

        tespih

        TESPİH KELİMESİNİN ANLAMI

        Tespih kelimesi, Türkçede kullanılan ve Arapça kökenli bir kelimedir. Türkçede yazılışı “tespih” olarak kabul edilir.Etimolojik olarak tespih kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça “sübha” kelimesinden türetilmiştir. “Sübha” kelimesi, “saymak” veya “dizmek” anlamına gelir. Bu kelime, İslam’da ibadet amacıyla kullanılan boncuklu ve dizili bir objeyi ifade etmek için kullanılır.Tespih, dini inançlar ve ibadetler için kullanılan özel bir objedir. İslam dininde tespih, genellikle dua ve zikirlerin daha kolay ve düzenli bir şekilde hatırlanabilmesi için kullanılır. Tespihler, boncuklarla süslenmiş olup, genellikle 99 veya 33 boncuğa sahip olabilir. Her bir boncuk okunan dua veya zikirlerin sayılmasını kolaylaştırır.Tespihler genellikle Müslümanlar tarafından ibadet sırasında kullanılırken, bazı kişiler de tespihi sadece zihinlerini rahatlatmak veya meditasyon yapmak için kullanabilirler. Ayrıca, tespihler bazı kültürlerde de süs eşyası olarak kullanılır veya hediye edilir.Tespih kelimesi Türkçe dilinde sıkça kullanılan bir kelime olmasına rağmen, anlamı genellikle İslam dini ile ilişkili olarak kullanılır. Bununla birlikte, tespih kelimesi özellikle Türkiye gibi İslam coğrafyalarında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “İri taşlı tespihinin parmakları arasında arada bir şıkırdaması…” -R. N. Güntekin.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • tesbih 
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa