Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Telepati Nasıl Yazılır? TDK ile Telepati Doğru Yazılışı Nedir?

        Dilimize sahip çıkmak ve onu doğru kullanmak, önemli bir vatandaşlık görevidir. Bilindiği gibi, Türkçe, barındırdığı kelime sayısı ile en zengin diller arasında yer alır. Bitişik veya ayrı olmak üzere on binlerce kelime vardır. Durum böyle olunca, bazı kelimelerin doğru yazımı da unutulmakta ya da yanlış bilindiği için karıştırılmaktadır. Türk Dil Kurumu (TDK), kelimelerin doğru yazımı ile ilgili paylaşırken Telepati kelimesinin doğru yazılışı hakkında da bilgi vermiştir.

        TELEPATİ TDK DOĞRU YAZIMI

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Telepati kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Telepati nasıl yazılır? İşte, Telepati kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        TELEPATİ NASIL YAZILIR?

        telepati

        TELEPATİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Birinin düşündüklerini veya uzakta geçen bir olayı hiçbir bağlantı olmadan algılama, uza duyum anlamına gelir. Bu kelime genellikle tele pati şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı telepati şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Kitapta, telepati ile zihin kontrolü, erkek ve kadın beyni arasındaki farklar ile beynin cinsel tercihlerdeki etkisini dair dikkat çeken tespitler yer alıyor.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • tele pati
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa