Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Suluova Nasıl Yazılır? TDK ile Suluova Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SULUOVA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Suluova kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Suluova nasıl yazılır? İşte, Suluova kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SULUOVA DOĞRU YAZILIŞI

        suluova

        SULUOVA KELİMESİNİN ANLAMI

        Suluova, Bartın ilinin kuzeyinde yer alan bir Karadeniz bölgesidir. Sektörde tarım ve hayvancılık çok geçerlidir. Bölgede, üzüm yetiştiriciliği, kavun, biber, domates, kabak, patlıcan, bamya, arpa, buğday gibi ürünlerin yetiştiriciliği ön plandadır. Aynı zamanda, meyve ağaçları, çöpler, kök bitkileri, tatlı su balıkları, ördekler ve diğer çeşitli avcılık türleri de aktiftir. Tarım aktiviteleri dışında, çalışanların çoğu inşaat, metal işlenmesi, tekstil işleri, ahşapla üretim ve küçük ticaret konularında yoğunlaşmıştır. Bölgede pek çok güzel manzaraya sahip olduğu için turistik bir alan olarak da popülerdir. Suluova, büyük ölçüde etnik çerkes nüfusuyla çevrili olup, çerkes kültürünün etkisi çok fazladır. Bölgede her yıl çerkes kültürünün oluşturduğu Yılancık ve Geleneksel Gelişmenin Yarışması gibi festivallere ev sahipliği yapılmaktadır. Ayrıca Suluova aynı zamanda en önemli sosyal etkinliklerden biri olan Suluova Kebap ve Mantı Festivali’ne de ev sahipliği yapmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Suluova, özellikle tarım açısından oldukça zengin bir bölgedir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • suluova
        • Sulu ova
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa