Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Statik Nasıl Yazılır? TDK ile Statik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        STATİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Statik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Statik nasıl yazılır? İşte, Statik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        STATİK DOĞRU YAZILIŞI

        statik

        STATİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Statik, hareket olmaksızın sabit bir durumu veya yerleri ifade eden bir sözcüktür. Statik çoğunlukla fizik, mekanik veya mühendislik konularının alt konularında kullanılır. Statik baskı, devinim, kuvvet, yoğunluk gibi fizik kavramlarının sabit ya da ortalama değerlerini tanımlar. Statik, mühendislik alanının bir alt konusu olan statik mühendisliğinde sıkça kullanılır. Statik mühendislik, yükleyici cismin yükünden kaynaklanan deformasyon, rijitlik, eğilme vb. konuları kapsamaktadır. Ayrıca, statik bir formda belirli bir sistemde çalışan aygıtlarda da kullanılabilir. Çoğu statik problemler, sabit noktalarda sabit kuvvetlerin ve kuvvet dağılımlarının verilmesiyle çözülebilir. Statik çözümler, çözülen sistemlerin belirli bir konfigürasyonunda, bir kez yükleme olmadan sabit durumu koruyacak şekilde oluşturulur. Bu kelime genellikle sıtatik şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı statik şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sıtatik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa