Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Spiral Nasıl Yazılır? TDK ile Spiral Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SPİRAL NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Spiral kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Spiral nasıl yazılır? İşte, Spiral kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SPİRAL DOĞRU YAZILIŞI

        spiral

        SPİRAL KELİMESİNİN ANLAMI

        Spiral, helikal olarak dışarıdan içeriye doğru veya içerden dışarıya doğru hareket eden bir kavrama verilen genel bir ifadedir. Sözcük, yaygın olarak bir dizi konuda kullanılmaktadır ve genellikle dışarıdan içeriye doğru hareket eden dalgaların şeklinden alınmıştır. Spiral, genellikle matematik ve fizikte karşımıza çıkan bir kavramdır. Matematikte, eğri bir çizgiden oluşan spiral bir çok konuda kullanılır. Örneğin, onlar eğri çizgilerin eğrilik açısını ölçmek için kullanılır. Fizikte ise, spiral şeklinde birçok olaylar vardır. Örneğin, tünel açma, helikopter hareketi ve güneş sistemindeki evrenin genişleme hareketi gibi. Spiral, tarihte de çeşitli konularda kullanılmıştır. Özellikle müzikte, ses modülasyonu ve bazı melodilerde kullanılan bir kavram olarak karşımıza çıkar. Günümüzde, spiral formlar çoğu zaman malzeme ve yapıların güzelleştirilmesi için kullanılmaktadır. Aynı zamanda, spiral motifleri uzun zamandır sanatçılar tarafından tercih edilmiştir.  Matematik, fizik, tarihte ve sanatta çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Bu kelime genellikle sipiral şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı spiral şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sipiral
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa