Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sirrus Nasıl Yazılır? TDK ile Sirrus Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SİRRUS NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sirrus kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sirrus nasıl yazılır? İşte, Sirrus kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SİRRUS DOĞRU YAZILIŞI

        sirrus

        SİRRUS KELİMESİNİN ANLAMI

        Sirrus, bir galaksiden gelen ışınların kısalma durumu olarak tanımlanır. Görünür ışınların uzaklıkları arttıkça, bu ışınların kısalma miktarının artması sirrus olarak adlandırılır. Sirrus, genellikle çok büyük miktarlarda ışının uzaklığının giderek artması sonucunda oluşan bir fizik kavramıdır. Sirrus, galaksilerin kuvvetli cazibe kuvvetlerinden dolayı ışınların çekilmeyle birlikte kısaltılması ile ilgili olarak kullanılır. Sirrus deneyleri, evrenin büyüklüğü, hızı ve yüksekliği hakkında çok sayıda bilgi sağlamaktadır. Bu kelime genellikle sirius şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı sirrus şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sirrus’un fiziksel doğası, çeşitli uzay gözlemleri aracılığıyla daha detaylı olarak anlaşılmıştır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sirius
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa