Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sanskrit Nasıl Yazılır? TDK ile Sanskrit Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SANSKRİT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sanskrit kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sanskrit nasıl yazılır? İşte, Sanskrit kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SANSKRİT DOĞRU YAZILIŞI

        sanskrit

        SANSKRİT KELİMESİNİN ANLAMI

        Sanskrit kelimesi, Hint-Avrupa dil ailesine ait olan Sanskritçe adlı bir dili ifade etmektedir. Doğru yazılışı “Sanskrit” olarak kabul edilmektedir. Sanskrit kelimesinin etimolojik kökeni Sanskritçedir. Sanskrit, Hindistan’ın antik dönemlerinde kullanılan bir dildir ve Hindistan’ın dini, edebi ve bilimsel metinlerinin yanı sıra birçok felsefi eserin yazılmasında da önemli bir rol oynamıştır. Sanskrit kelimesi, “güzel ve mükemmel” anlamına gelen “samskrta” kelimesinden türetilmiştir. Türkçe dili içinde Sanskrit, Hindistan’ın eski dönemlerinde kullanılan dili ifade etmek için kullanılmaktadır. Türkçe literatürde, Sanskritçe diline ve bu dilde yazılan metinlere yapılan atıflarda bu terim sıklıkla kullanılır. Özellikle Hint felsefesinin çalışılması, yoga veya doğu felsefesiyle ilgilenen kişiler, Sanskrit’e olan ilgileri nedeniyle bu kelimeyi kullanabilirler. Sanskrit, bugün Hindistan’da nadir kullanılan bir dil olsa da, küresel çapta birçok üniversite ve akademik kurumda araştırma alanı olarak önemini korumaktadır. Ayrıca yoga, mantralar veya meditasyon gibi Hint kökenli uygulamalarla ilgilenen kişiler de Sanskritçe kelimeleri öğrenmekte ve kullanmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sanskırit
        • Sanskrit
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa