Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sağtöre Nasıl Yazılır? TDK ile Sağtöre Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAĞTÖRE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sağtöre kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sağtöre nasıl yazılır? İşte, Sağtöre kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAĞTÖRE DOĞRU YAZILIŞI

        sağtöre

        SAĞTÖRE KELİMESİNİN ANLAMI

        Sağtöre; birbirinden farklı kökenlere sahip iki kelimenin birleşiminden oluşan, Türkçe’de “sözünü tutmak, doğru söylemek, kefaret ödemek, özünde adalet anlayışını dile getiren” anlamına gelen bir deyimdir. Bu deyimin kökeni, Orhun Abidelerinde geçen “Sağtöz – sağ töz” kelimesinden türetilmiştir. İlk olarak Sağtöz kelimesi, Orhun Abidelerinde bulunan, 8. yüzyılda Türkçeye çevrilen, İskitler'in kurdukları Büyük Hun İmparatorluğu’nun Kültür ve Adalet üzerine kurulu İlkeleri’ni temsil eder. Daha sonra, Türk kültüründe “Sağtöz” kelimesi, “Sağtöre” olarak değişim göstermiştir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Sağtöre, insanların karşılıklı saygı, değer ve güven aracılığıyla birbirlerini anlama ve ilişkilerini geliştirme arzusunu temsil eder.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sağ töre
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa