Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sağlıkevi Nasıl Yazılır? TDK ile Sağlıkevi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAĞLIKEVİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sağlıkevi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sağlıkevi nasıl yazılır? İşte, Sağlıkevi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAĞLIKEVİ DOĞRU YAZILIŞI

        sağlıkevi

        SAĞLIKEVİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Sağlık ocağı anlamına gelir. “Sağlıkevi” kelimesinin doğru yazılışı “sağlık evi” şeklindedir. “Sağlık” kelimesi “sağ” kelimesinin çoğulu olan “sağlıklar” kelimesinin türetilmiş hali olup, kişinin bedensel ve zihinsel olarak iyi olma durumunu ifade etmektedir. “Evi” ise “ev” kelimesinin çoğulu olan “evler” kelimesinin türetilmiş hali olup, konut veya yer anlamındadır.“Saglik evi” ifadesi, kendi sağlığıyla ilgilenen, sağlık hizmetlerine erişimi olan ve bu hizmetlerden faydalanan bir yer anlamına gelir. Bu tür yerler genellikle sağlık merkezleri, hastaneler, klinikler, poliklinikler veya rehabilitasyon merkezleri gibi kurumları ifade etmektedir.“Sağlıkevi” kelimesi Türkçe dilinde genellikle sağlık hizmetlerinin sunulduğu yerleri ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu ifade, bireylerin sağlık sorunlarının teşhis ve tedavisine yönelik hizmetleri içeren sağlık sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, bazı şehirlerde veya bölgelerde sağlık hizmetlerine odaklanan kuruluşların adı olarak da kullanılmaktadır. Örneğin, “Ankara Sağlıkevi” veya “İstanbul Sağlıkevi” gibi.     

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sağlık evi
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa