Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Sağgörü Nasıl Yazılır? TDK ile Sağgörü Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        SAĞGÖRÜ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Sağgörü kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Sağgörü nasıl yazılır? İşte, Sağgörü kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        SAĞGÖRÜ DOĞRU YAZILIŞI

        sağgörü

        SAĞGÖRÜ KELİMESİNİN ANLAMI

        Sağgörü, insanların hayatlarını olumlu yönde etkilemeye çalışan, keşfetmeye çalışan, önlem almaya özen gösteren ve tahmin edilemeyen her şeyi öngörebilen kişiler veya gruplar tarafından kullanılan bir kavramdır. Özünde, sağgörü, özellikle gelecek ile ilgili daha net ve derin bir anlayışa sahip olmak anlamına gelir. Sağgörü, insanların bir konuda derinlemesine düşünme yeteneğini kullanarak, karşılarına çıkan olasılıkların her birini dikkatle incelemesine izin verir. Bu anlayış sayesinde, kişi, genel de düşünmek yerine belirli bir sonuca ulaşmak ve her durum için en iyi seçeneği bulmak için akılcı ve mantıklı kararlar vermek amacıyla öngörülerini kullanabilir. Ayrıca, sağgörü, bir anlamda kişinin kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak ve karşılaşabileceği problemleri önceden tahmin edebilme yeteneğine de sahip olması anlamına gelir.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bu açıdan, sağgörü, kişinin gelecekteki başarısının en önemli bir parçası olarak karşımıza çıkar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • sağ görü
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa