Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Röportajcı Nasıl Yazılır? TDK ile Röportajcı Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RÖPORTAJCI NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Röportajcı kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Röportajcı nasıl yazılır? İşte, Röportajcı kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RÖPORTAJCI DOĞRU YAZILIŞI

        röportajcı

        RÖPORTAJCI KELİMESİNİN ANLAMI

        Röportaj yazan ve yapan kimse. Röportajcı, meslek veya hobisi olarak yazılı, görsel, sözlü veya dijital olarak haber veya röportaj üretmeyi amaçlayan kişileri ifade eder. Röportajcılar, söyleşi, anket ve röportaj gibi aracıları kullanarak, çevrelerindeki insanların deneyimlerini, kaygılarını, düşüncelerini ve fikirlerini en doğru şekilde yansıtmak için çalışır. Farklı konulardan haberler toplamak amacıyla, röportajcılar gün içinde çalıştıkları önemli kişilere, mevcut durumu incelemek amacıyla, olayın meydana geldiği yeri ziyaret etmeye ve böylece olaylarla ilgili anılarını ve fikirlerini anlatarak haber dolu bilgiler elde etmeye çalışırlar. Röportajcılar, duyguların, fikirlerin ve düşüncelerin arkasındaki gerçekleri incelemek adına, her zaman onlara özgü bir yöntem izlemelidir. Röportajların dürüst olarak yayınlanmasını ve özenli bir şekilde çalışma yapılmasını garanti altına alacak önlemleri almak için, röportajcılar, insan hakları kurallarına uymalı ve kişisel izinleri almalıdır. Bu kelime genellikle röpörtajcı şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı röportajcı şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Röportajcı bireylerin meslek yaşamlarında dile getirdikleri bilgi ve fikirlerin gerçekliğine özellikle önem vermek gerekir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • röpörtajcı
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa