Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Röportaj Vermek Nasıl Yazılır? TDK ile Röportaj Vermek Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RÖPORTAJ VERMEK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Röportaj Vermek kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Röportaj Vermek nasıl yazılır? İşte, Röportaj Vermek kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RÖPORTAJ VERMEK DOĞRU YAZILIŞI

        röportaj vermek

        RÖPORTAJ VERMEK KELİMESİNİN ANLAMI

        Gazete, dergi, radyo veya televizyonda yayımlanmak üzere belli bir konuda fikrini söylemek veya sorulan sorulara cevap vermek. Röportaj, insanların birbirleriyle söyleşip bilgi alışverişinde bulundukları ve çoğu zaman bir medya aracılığıyla kamuya açık olan bir yöntemdir. Röportaj, basılı yayınlar, televizyon programları, radyo programları veya internet üzerinden yayınlanan programlarla gerçekleştirilebilir. Röportajlarda, konukların özel yaşamlarını, kariyerlerini veya düşüncelerini tanıtmak ve anlamak amaçlanır. Röportaj vermek, kişinin özelliklerini, tutumlarını ve ideallerini kamuya haber verme veya bir mesajı iletmek için kullanılan bir araçtır. Aynı zamanda, röportajlar, konuyla ilgili görüşler üretmek, farklı perspektifler oluşturmak ve ön yargıları gidermek için kullanılan araçlardır. Koruma aracı anlamına gelir. Bu kelime genellikle röpörtaj vermek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı röportaj vermek şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İşini yapmak dışında en çok samimi bir insana röportaj vermeyi severdi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • röpörtaj vermek
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa