Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Redoks Nasıl Yazılır? TDK ile Redoks Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REDOKS NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Redoks kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Redoks nasıl yazılır? İşte, Redoks kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REDOKS DOĞRU YAZILIŞI

        redoks

        REDOKS KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir atom veya molekülden ötekine bir veya daha çok elektronun geçişi olayı. Redoks, kısaltılmış formu ile oksidasyon-redüksiyon reaksiyonlarının tam bir şekilde açıklanması için kullanılan bir kelimedir. Redoks oksidasyonunu ve redüksiyonu, bir atomun elektron kaybetmesi veya kazanması olarak tanımlayan bir kimyasal reaksiyon söz konusudur. Başlangıçta redoks, bir atomun oksitlenmesi veya indirgenmesi olarak anlaşıldı, ancak daha sonra oksidasyon-redüksiyon reaksiyonları arasındaki bağımlılık saptandı ve sözcük oksidasyon-redüksiyon olarak yeniden tanımlandı. Redoks reaksiyonu, iki farklı elementin bir araya gelmesi ve bir değişimin olması sonucu gerçekleştiği için kimyasal bir reaksiyondur.  Böylece, oksidasyon-redüksiyon reaksiyonları her iki özelliğin aynı anda özellik taşımasın sağlayan fiziksel ve kimyasal reaksiyonlardır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Bir atomdan diğerine akan elektronlar redoks reaksiyonunu ortaya çıkarır ve kimyasal bağların kurulmasına veya kopmasına neden olur.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • redox
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa