Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Redaksiyon Nasıl Yazılır? TDK ile Redaksiyon Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REDAKSİYON NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Redaksiyon kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Redaksiyon nasıl yazılır? İşte, Redaksiyon kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REDAKSİYON DOĞRU YAZILIŞI

        redaksiyon

        REDAKSİYON KELİMESİNİN ANLAMI

        Redaksiyon, gazete, dergi, radyo ve televizyon yayını, film yapımı, tanıtım ve reklam alanlarında yazıların, metinlerin ve filmlerin konu, anlam ve biçim bakımından üretilmesi, değiştirilmesi, düzeltilmesi ve geliştirilmesi sürecini ifade eder. Redaksiyon, gazetecilik, yayıncılık ya da film ve video üretiminde temel bir faktördür. Redaksiyon, yayınların denetimleri, düzeltmeleri ve özünün korunmasını sağlamak için yapılan çalışmalardan oluşur. Redaksiyon, özel olarak yazılmış metinleri, gazete makalelerini, dergi yazılarını, filmleri ve diğer medya ürünlerini geliştirmek, uyarlama ve düzenlemek için gerçekleştirilir. Redaksiyon aynı zamanda metinleri, resimleri ve diğer görsel öğeleri kaynaktan gelenlere göre düzenler ve aralarında bir bağlantı kurar. Redaksiyonun amacı, okuyucuya, izleyicilere ve kullanıcılara açık bir biçimde anlaşılır ve değerli bilgiler sunmaktır. Redaksiyon uzmanları, metinleri daha akıcı bir hale getirmek, anlaşılırlıklarını artırmak ve doğru anlaşılmak için gerekli düzeltmeleri yapmak için yazılmış metinleri düzenler. Redaksiyon, sunulan bilgi ve ürünlerin kalitesini arttırmak için her zaman önemlidir. Bu kelime genellikle redeksiyon şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı redaksiyon şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Redaksiyon, yazarların oluşturduğu metinlerin niteliğini arttırmak, anlaşılırlığını artırmak ve içeriğin ya da ürünün dikkat çekici ve değerli olmasını sağlamak için gereklidir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • redeksiyon
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa