Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Realist Nasıl Yazılır? TDK ile Realist Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        REALİST NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Realist kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Realist nasıl yazılır? İşte, Realist kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        REALİST DOĞRU YAZILIŞI

        realist

        REALİST KELİMESİNİN ANLAMI

        Realizm, edebiyat, sanat ve felsefede bir akım olarak bilinir ve 19. yüzyılda Fransa’da gelişti. Realizmin özü, gerçekçilik, alaycılık ve soyutlama arasındaki dengeyi koruyarak, hayatın gerçeklerini gözlemleyip, öykülerin ve tabloların gerçek hayatta geçtiği yerlerden ve durumlardan ilham aldı. Realizm, daha önceki anlatıcı ve romantik akımlara karşılık olarak, olayların gerçek hayatta olduğu gibi aktarılmasının önemini vurgulamıştır. Aynı zamanda, realizmin özünde, gerçek insanlar hakkında soğukkanlı açıklamalar, anlayışlı bir dille anlatılan olaylar ve yaşamlar yer alıyor. Realist yöntemin temeli insan ahlakını, yaşam koşullarını, toplumsal değerleri ve toplumu yargılamamak olarak tanımlanıyor. Gerçekçi yöntemin çok yönlü olması nedeniyle, edebiyat, sanat ve felsefi olayların oluşumunda araştırmacı, kültürlü ve özgür bir çerçeve oluşturmuştur. Realizm, bir öykü veya tabloda kahramanların üretim süreçleri ve karşılaştıkları zorlukların birçoğunu yansıtır. Realizmin, karakterlerin psikolojik yapısının veya bu çabalarının ortaya konmasının önemli olduğu düşünülmektedir. Realizm, tablonun daha derin anlamını keşfeden yoğun bir tarzdır. Realizmin kendine özgü özelliklerinden biri, bireylerin yaşamı ve çevresindeki olayların nasıl hissedildiğini göstermesidir. Bu teknik, kişinin, bireyin ve toplumun deneyimlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak için kullanılır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Kukla oyunu realist bir yansıtma değil.” – Haldun Taner

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • reğalist
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa