Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Rasyonalizm Nasıl Yazılır? TDK ile Rasyonalizm Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RASYONALİZM NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Rasyonalizm kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Rasyonalizm nasıl yazılır? İşte, Rasyonalizm kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RASYONALİZM DOĞRU YAZILIŞI

        rasyonalizm

        RASYONALİZM KELİMESİNİN ANLAMI

        Rasyonalizm, sanat, edebiyat ve felsefe alanında kullanılan bir terimdir. Rasyonalizm kavramı birçok anlam ifade eder, ancak en temel tanımıyla, rasyonalizm, insanların akıllarına ve mantığa dayanarak amaçlarına ulaşma, doğrulara ulaşma ve gerçeklerin farkında olma yollarını arama yoludur. Rasyonalizm anlayışına göre, insanların her zaman doğru ve gerçek bilgilere erişebilecekleri ve aklın ve mantığın kullanılarak problemlerin çözümüne yönelik uygun yollara erişebilecekleri düşünülür. Düşünme, araştırma ve problem çözme deneyimleriyle donatılmış olan rasyonalizm, alışılagelmiş kalıpların kullanılmasını terk ederek akıl yürütme yeteneğinin kullanılmasını özendirir. Bu kelime genellikle rasyonelizm şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı rasyonalizm şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Rasyonalizm, insanların doğrudan ve ayrıntılı bir şekilde, mantık ve akıl yürütme yeteneği kullanarak sağlıklı kararlar ve başarılı çözümler üretme yeteneğine sahip olmasını sağlar.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • rasyonelizm
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa