Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Rampa Nasıl Yazılır? TDK ile Rampa Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RAMPA NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Rampa kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Rampa nasıl yazılır? İşte, Rampa kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RAMPA DOĞRU YAZILIŞI

        rampa

        RAMPA KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir arazinin, bir kara yolunun, bir demir yolu hattının yatay doğrultuya göre yokuş olan bölümü. Özellikle istasyonlarda, vagonlara eşya yüklemek veya boşaltmak için yapılan, ambarın önünde bulunan set. Bir vagonu raya sokmak veya raydan çıkarmak için kullanılan araç. Füzelerin havaya fırlatılmak için üstüne yerleştirildikleri eğik destek. Bir geminin bir başka gemiye, dubaya, iskeleye veya sala değecek biçimde yanaşması. İki ağacı veya takozları birbirine kenetlemek için kullanılan, uçları eğriltilmiş ve sivriltilmiş demir çubuk. Bu kelime genellikle ranpa şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı rampa şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Birimiz istasyon rampalarında yan gelirken birimiz yokuşlarda çabalar.” – Arif Nihat Asya

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ranpa
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa