Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Rahip Nasıl Yazılır? TDK ile Rahip Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RAHİP NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Rahip kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Rahip nasıl yazılır? İşte, Rahip kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RAHİP DOĞRU YAZILIŞI

        rahip

        RAHİP KELİMESİNİN ANLAMI

        Hristiyanlarda genellikle manastırda yaşayan evlenmemiş papaz; keşiş, karabaş. Rahip, toplumda kültür ve dini yaşamın önemli unsurlarından birisi olarak, ibadetlerin yürütülmesi ve toplumun dini öğretilerinin yayılmasında önemli bir görev üstlenen kişidir. Rahiplik gibi toplumların dini konularla ilgili konularda yöneten ve denetleyen kişidir. Rahipler genellikle dinin ahiretteki amaçlarının açıklanmasında önemli bir işlev üstlenmektedir. Toplumda rahiplerin sorumlulukları arasında ibadetlerin düzgün biçimde yerine getirilmesi, toplumun dini öğretilerinin öğretilmesi ve inancın korunması da vardır. Rahipler yaptıkları hizmet için özellikle toplumsal durumlar nedeniyle belli bir maaşa ya da ödüle erişebilmektedirler. Geleneksel olarak, rahiplerin görevi toplumdaki yasaların yürürlüğe konulması ve uygulanmasını sağlamaktır. Dini öğretilerin ve kuralların korunmasını denetlemek de rahiplerin sorumlulukları arasındadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Üstünde nedense rahip giysisi, başında da defne dalından bir çelenk var.” – Adalet Ağaoğlu

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • rahib
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa