Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Radyatör Nasıl Yazılır? TDK ile Radyatör Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        RADYATÖR NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Radyatör kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Radyatör nasıl yazılır? İşte, Radyatör kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        RADYATÖR DOĞRU YAZILIŞI

        radyatör

        RADYATÖR KELİMESİNİN ANLAMI

        Radyatör, kazan veya soba ile fırına çevrilen yakıtın ısısının ortama iletilmesi için kullanılan bir ısıtma cihazıdır. Kömür, petrol, gaz, manyetik alan gibi çeşitli yakıtlar kullanılarak ısıtılan radyatörlerin ölçeği küçükten büyüğe değişmektedir. İçerisinde su dolan radyatörler en yaygın olanıdır. Bu tür radyatörler yüksek ısıyı koruyarak, ısıyı dağıtabilmektedir. Radyatörler, gıda işleme endüstrisinde ve evlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Otomotiv endüstrisinde, soğutma sistemlerinin parçası olarak kullanılan motor ve böbrek radyatörleri de vardır. Genellikle alüminyum veya bakırdan yapılmış radyatörler, sağlam bir ısınma sistemi oluşturmaya yardımcı olmak için kullanılır. Radyatörlerin montajı, sistemin başarılı çalışması için çok önemlidir. Alçak basınç ve çok yüksek basınç, motorun verimli çalışmamasına ve cihazların yanmasına neden olabilir. Bu nedenle radyatör montajı, uygun bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Motorların soğutma sistemlerince su soğutma sistemleri kullanılarak motorların ısınmasının kontrolü için radyatörler kullanılmaktadır. İçerisine dolaştırılan su buharlaştırılarak ısının atılması sağlanmakta ve radyatör yardımıyla motorun kalıcı ısınmasının önüne geçilmektedir. Bu kelime genellikle radyötör şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı radyatör şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Radyatörler, gıda işleme endüstrisinde ve evlerde sıklıkla kullanılmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • radyötör
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa