Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Psikoloji Nasıl Yazılır? TDK ile Psikoloji Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PSİKOLOJİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Psikoloji kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Psikoloji nasıl yazılır? İşte, Psikoloji kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PSİKOLOJİ DOĞRU YAZILIŞI

        psikoloji

        PSİKOLOJİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir bireyi, bir topluluğu belirleyen, yönlendiren düşünme, duygulanma, davranış biçimlerinin tümü, yazınsal bir üründe, kişilerin kişiliklerini belirleyen düşünüş, duyuş, davranış biçimlerinin tümü anlamına gelir. Fransızcadan dilimize geçen bu kelime genellikle piskoloji  şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı psikoloji şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Doğru yazımı:

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • piskoloji
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa