Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Projeksiyon Nasıl Yazılır? TDK ile Projeksiyon Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PROJEKSİYON NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Projeksiyon kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Projeksiyon nasıl yazılır? İşte, Projeksiyon kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PROJEKSİYON DOĞRU YAZILIŞI

        projeksiyon

        PROJEKSİYON KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir film veya belgenin ışık kaynağından çıkan ışınlarla ekran veya perde üzerinde görüntüsünün oluşturulma işi, iz düşümü. Bu yolla oluşturulan görüntü, iz düşümü. Televizyon terimi olarak gösterim.Bu kelime genellikle pırojeksiyon, proceksiyon şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı projeksiyon şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Öğretmen sınıfta hazırladığı sunumu projeksiyon yardımı ile izletti.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pırojeksiyon
        • proceksiyon
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa