Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Prensip Nasıl Yazılır? TDK ile Prensip Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PRENSİP NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Prensip kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Prensip nasıl yazılır? İşte, Prensip kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PRENSİP DOĞRU YAZILIŞI

        prensip

        PRENSİP KELİMESİNİN ANLAMI

        Prensip; genel kuralların, ilkelerin ve kuralların toplandığı kavram olarak tanımlanır. Prensip; davranış gösterme, düşünme ve karar verme yolunda ölçülü harekete giden yolu ve uyulması gereken genel yöntemi ortaya koyar. Prensip, bir insanın veya toplumun karşılaştığı durumlara nasıl tepki göstereceğini, bu durumlara olan yaklaşımını belirler. Bir prensip, insanların verdiği kararlardan önce kendilerine ilkeler ile karar vermeyi kolaylaştıran bir referans noktasıdır. Prensip, insanların zor durumlara nasıl tepki verecekleri konusunda da yardımcı olur.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        “Bunlar için esaslı bir prensip kararı alınmalıdır.” – Memduh Şevket Esendal

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pirensip
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa