Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Prenses Nasıl Yazılır? TDK ile Prenses Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PRENSES NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Prenses kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Prenses nasıl yazılır? İşte, Prenses kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PRENSES DOĞRU YAZILIŞI

        prenses

        PRENSES KELİMESİNİN ANLAMI

        “Prenses” kelimesinin Türkçe dilindeki doğru yazılışı “prenses” şeklindedir. Kelimenin etimolojik kökeni Fransızcadır. “prenses” kelimesi “princesse” şeklinde Fransızcada kullanılmaktadır.Türkçede “prenses” kelimesi genellikle soylu, kraliyet ailesine mensup veya krallıkla ilişkisi olan bir kız veya kadını ifade etmek için kullanılır. Prenses kelimesi, genellikle masallarda, hikayelerde ve çocuk edebiyatında yer alan karakterlerle ilişkilendirilir. Ayrıca, gerçek hayatta var olan ve kraliyet ailesine mensup olan prensesler de bu kelimeyle anılır.Prenses kelimesi, Türkçe dilinde yaygın bir şekilde kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle çocuklar arasında popülerdir ve küçük kızların hayal dünyasında önemli bir rol oynar. Ayrıca, medyada ve popüler kültürde de sık sık yer alır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Cümle içinde örnek kullanım:Prensesler gibi güzel olmuştu.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pirenses
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa