Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Peridotit Nasıl Yazılır? TDK ile Peridotit Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PERİDOTİT NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Peridotit kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Peridotit nasıl yazılır? İşte, Peridotit kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PERİDOTİT DOĞRU YAZILIŞI

        peridotit

        PERİDOTİT KELİMESİNİN ANLAMI

        Peridot, Mısır’da Antik Çağ’da 4000 yıl önce keşfedilen ve ismini köken olarak Yunanca “yüzen” anlamına gelen “peridotit” kelimesinden alan mücevher taşıdır. Peridot, olivin ailesinin bir üyesi ve magmamın eridiği derin kabuklu kayalar içerisinde oluşan ısıl işlem sonucu oluşan bireysel ve yoğun kristallerdir. Peridot, kahverengi çoklu tonlarına ve varyantlarına sahip olan yeşil renkli bir taştır. Genellikle, safir, zümrüt, floridit ve turbo gibi diğer taşlardan farklı olarak, gloktik peridotin bilezikler ve sal dizilerinin üretimi için kullanılmaktadır. Peridot çok farklı kültürlerin tarihinde oldukça önemlidir. Güneş Tanrısı Ra’nın peridot mücevherleriyle donatıldığına inanılır, çünkü bu taşa ışık ve güç verildiğine inanılmaktaydı. Peridot, İbranice’deki hahamların zarflarını süsledikleri ve tabutlardaki taşların seçimine önem verdikleri şekilde kullanıldı. Peridot, aynı zamanda karşılıklı sevgi, arkadaşlık ve sessizlik gibi değerleri simgelemek için kullanılmıştır. Mücevher, yüksek doğal sertliği nedeniyle ustalıkla işlenen çiçek ve motiflere sahiptir. Peridot, en çok tek küpeli, mükemmel yuvarlak kalpte veya çoklu renkli parçalarda kullanılmaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Peridotit, olivin ve piroksenden oluşmuş magma taşıdır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • peritotit
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa