Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pedolojik Nasıl Yazılır? TDK ile Pedolojik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PEDOLOJİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pedolojik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pedolojik nasıl yazılır? İşte, Pedolojik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PEDOLOJİK DOĞRU YAZILIŞI

        pedolojik

        PEDOLOJİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Pedolojik terimi, etimolojik olarak “çocuk eğitimi” anlamına gelen “pedo” ve “o-ilke” sözcüklerinin birlikteliğinden oluşmuştur. Pedolojinin temel amacı, çocukların gelişimini ve eğitimlerini incelemektir. Buna göre, pedolojinin alanı, yetişkin ve çocuk arasındaki her türlü ilişkiyi kapsar. Pedolog, çocuğun fiziksel, duygusal, sosyal, yaratıcı ve akademik gelişimini içermesine rağmen, kavramları çok geniş bir alana yaymaktadır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Pedolojik araştırmaların amacı, çocuk gelişiminin nasıl hayati olduğunu ve bu konuya odaklanan bir çalışma ortamının nasıl oluşturulacağını anlamaya yardımcı olmaktır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pedalojik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa