Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pediyatrik Nasıl Yazılır? TDK ile Pediyatrik Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PEDİYATRİK NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pediyatrik kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pediyatrik nasıl yazılır? İşte, Pediyatrik kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PEDİYATRİK DOĞRU YAZILIŞI

        pediyatrik

        PEDİYATRİK KELİMESİNİN ANLAMI

        Pediyatrik, çocuk sağlığı ve hastalıklarıyla ilgili olarak kullanılan bir sözcüktür. Pediyatrik, konusu çocuk sağlığıyla ilgili tıbbi tıp bilgilerini içeren bir dal olarak tanımlanır. Pediyatrik, çocuğa uygulanan tıp konularını, hastalıklarını, belirtilerini, tedavilerini ve önlemleri ile ilgilenir. Pediyatrik, çocukların gelişim ve sağlık durumlarındaki değişimleri, hastalıklarının tanısını ve tedavisini, ailelerin beklentilerini, çevresel faktörleri, güvenilir ve zamanında sağlık hizmetleri sunmayı da kapsamaktadır. Pediyatrikte önemli olan sağlık hizmeti sunan kişinin alanında yetkin olmasıdır. Pediyatrik eğitimli sağlık profesyonelleri, çocukların sağlık durumunu değerlendirmek, zamanında ve etkin tedavi ve bakım uygulamalarını yürütmek ve gerektiğinde destek sağlamak için yetkili ve deneyimlidirler.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

         Pediyatrik, çocukların özel ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılamak için özel tedavi yaklaşımları gerektirebilir.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pediatrik
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa