Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pazaryeri Nasıl Yazılır? TDK ile Pazaryeri Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PAZARYERİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pazaryeri kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pazaryeri nasıl yazılır? İşte, Pazaryeri kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PAZARYERİ DOĞRU YAZILIŞI

        pazaryeri

        PAZARYERİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Pazaryeri, tarih öncesine kadar uzanan bir gelenek olarak, insanların hem ticaret yapmalarını hem de toplumsal etkinlikleri kapsayan bir merkez olarak ortaya çıkmıştır. Osmanlı Devleti döneminde bütün İmparatorluğun en büyük ve en önemli ekonomik merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Pazaryerleri, genellikle ücretli tüccarlar tarafından işletilen ticaret alanları olup özelleşmiş kurallarla düzenlenmiş olan büyük toplulukların hem iç ticareti hem de dış ticareti için uygun şartlarda hizmet vermektedir. Pazaryerleri, halk arasında her türlü ürünün alışverişi, ticareti ve diğer ticari faaliyetleri için cevap veren ortamdır. Burada, tüketici toptancıya, üretici toptancıya, toptancı satıcıya veya tek düze satıcı özel müşterilere kadar çeşitli ödeme yöntemleri kullanılarak satışlar gerçekleştirilir. Pazaryerleri ayrıca tüccarın rekabetçi fiyatlarla ürünlerini sunmasını ve son kullanıcının aradığı ürünleri bulmasını kolaylaştırarak şirketlere faydalı bir ortam sağlar.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        İstanbul’da, neredeyse her mahallede bulunan farklı pazaryerleri, alışveriş deneyimini arttırmak için geleneksel mükemmel çeşitlilikte ve kaliteli ürünlerin sunulduğu eskiden beri ünlü pazarlarına ev sahipliği yapmaktadır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pazar yeri
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa