Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Parametre Nasıl Yazılır? TDK ile Parametre Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PARAMETRE NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Parametre kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Parametre nasıl yazılır? İşte, Parametre kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PARAMETRE DOĞRU YAZILIŞI

        parametre

        PARAMETRE KELİMESİNİN ANLAMI

        Parametre, herhangi bir deney veya çalışma için ölçülmesi veya ölçülmeyen, değişmeyen veya değişebilen nesneleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Parametreler, ölçümlerin her zaman değişmekte olduğu dinamik sistemleri gerçek hayata uygulamak için genellikle denklemler aracılığıyla ifade edilir. Parametreler, çeşitli doğal ve endüstriyel süreçleri yönetmek ve ölçeklendirmek için kullanılır. Parametreler, deneyler hakkında ipuçları vermek için verileri düzenlemek için de kullanılabilir. Örneğin, bir fiziksel sistemin performansını belirlemek için, ölçümler, parametreler veya parametreler ve eşdeğer ölçümler kullanılabilir. Parametreler, zamanlamayı etkileyen, hızını veya hareketini kontrol edebilecek özel ayarları içerebilir. Örneğin, bir otomobil motorunda kullanılan retansiyon veya valvesarının parametreleri, son kullanıcıya gücü, zamanlamayı ve performansı kontrol etme yeteneği sağlar.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Yaygın olarak kullanılan parametrelerin arasında, açılış ve kapanış konumları, anahtarlamalar, sensör ayarları, hareketleri ve hızları, gazlama ve vites değiştirme süreleri, besleme ve hava girişi kontrol parametreleri vardır.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • para metre
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa