Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Pandemi Nasıl Yazılır? TDK ile Pandemi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        PANDEMİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Pandemi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Pandemi nasıl yazılır? İşte, Pandemi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        PANDEMİ DOĞRU YAZILIŞI

        pandemi

        PANDEMİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Bir hastalığın bir kıta ya da birkaç ülke üzerinde aynı anda yaygın şekilde görülmesi, büyük salgın anlamına gelir. Bu kelime genellikle pandami şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı pandemi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Korona virüsü kaynaklı Covid-19 hastalığı, 11 Mart tarihi itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildi.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • pandami
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa