Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        TDK Nasıl Yazılır? Ortopedi Nasıl Yazılır? TDK ile Ortopedi Doğru Yazılışı Nedir?

        Türkçe, kelime sayısı açısından en zengin dillerin başında gelir. Türkçede bu kadar çok kelime yer alırken bu kelimelerin doğru yazımları da zaman zaman karıştırılan bir konu olarak öne çıkmaktadır. Zira, bazı bitişik sanılan kelimeler ayrı; bazı ayrı sanılan kelimeler ise bitişik yazılmaktadır. Durum böyle olunca, kelimelerin doğru kullanımını hakkında bilgi sahibi olmak da önem arz eder.

        ORTOPEDİ NASIL YAZILIR?

        Kelime, yani sözcük açısından oldukça zengin bir dil olan Türkçede, birçok bitişik ya da ayrı yazılan kelime bulunur. Ortopedi kelimesinin doğru yazımı da bu noktada merak edilmektedir. Peki, Ortopedi nasıl yazılır? İşte, Ortopedi kelimesinin doğru yazımı ile ilgili detaylar…

        ORTOPEDİ DOĞRU YAZILIŞI

        ortopedi

        ORTOPEDİ KELİMESİNİN ANLAMI

        Ortopedi kelimesi addır. Hekimlik terimi olarak vücuttaki kemikler, eklemler, kaslar, kirişler, sinirler gibi, hareketi sağlayan organ bozukluklarını düzelten, sağaltan cerrahi dalıdır. Hastanelerde, bu tür hastalığı bulunanların sağaltım gördüğü bölümdür. Fransızcadan dilimize geçen bu kelime genellikle ordopedi, ortopeti şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı ortopedi şeklinde olmalıdır.

        CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIM ÖRNEĞİ

        Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden randevu aldım.

        YANLIŞ YAZIM ÖRNEKLERİ

        • ordopedi
        • ortopeti
        Yazı Boyutu
        Habertürk Anasayfa